Ana Sayfa Nedir? Romatizma Hamileliği Nasıl Etkiler? Romatizma 2021

Romatizma Hamileliği Nasıl Etkiler? Romatizma 2021

192
0
Romatizma Hamileliği Nasıl Etkiler? Romatizma 2021
Romatizma Hamileliği Nasıl Etkiler? Romatizma 2021

Romatizma hamileliği nasıl etkiler? Her hamile romatizmalının merak ettiği bu soruyu sizin için yanıtlayacağız. İşte romatizma hamileliği etkiler mi? sorusunun cevabı

 

Romatizma Nedir?

Romatizma, her yaş grubunda görülen ve artık çocuklar da dahil olmak üzere, kas, iskelet ve bağlarla oluşan hareket sistemine bağlı olarak ağrıyla beraber hareket kısıtlığı olarak bilinen kronik rahatsızlıktır. Bu hastalık genetik hastalıktan da kaynaklanmaktadır. Ekili olan faktörler; genetik faktör, fazla kilo, eklemlerin aşırı yıpranması, spor travmaları gibi birçok faktör etkili olmaktadır. Romatizma hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 Romatizma Belirtileri Nelerdir?

  •  Kas, sırt ve bel ağrısı
  •  Hareket kısıtlığı
  •  Güçsüzlük
  •  Uzun süreli yüksek ateş
  •  Nefes Darlığı
  •  Vücudun bazı bölgelerinde görülen sertlik
  •  Sabah saatlerinde eklemlerde oluşan sertlik

Bu hastalık belirtileri varsa uzman doktora başvurarak en kısa sürede bazı kontrolleri yaptırarak sağlık açısından önemlidir.

 

 Romatizma Hamileliği Nasıl Etkiler?

Romatizma hastalığı, hamile kalmak isteyen kadınlar için risk faktörüdür. Bazı hastalıklar düşük yapmalarına sebep olabilmektedir. Bu durumda kullanılan ilaçlar da bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir. Gebelik sırasında bir takım kullanılacak ilaçlar vardır. Bunlar doktor kontrolü altında verilmelidir. Çünkü bazı ilaçlar hem çocuğa hem de anneye olumsuz etki yaratmaktadır. Bu sebeple romatizma hastalığı olan bir kadın gebeliği düşünüyorsa uzman doktor tarafından kontrolü sağlanmalıdır.

Romatizma Hamileliği Nasıl Etkiler? Romatizma 2021
Romatizma Hamileliği Nasıl Etkiler? Romatizma 2021

Özellikle iç organlarının etkilenmesi durumunda romatizma hastalıkları olan kadınlar, hamile kalmadan önce mutlaka tedaviyi yaptırmaları gerekir. Hastalık durumunda önceden tedavisi uygulanırsa hem bebeğin sağlığı açısından hem de annenin sağlığı açısında olumlu sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Hamile olan kadınlarda özellikle bazı iltihabi romatizma hastalıkları ciddi riskleri vardır. Bazı tip romatizma hastalıklarına sahip kadınlar ise hamile kaldıkları durumda ciddi şekilde dikkat etmelerinde fayda vardır.

 

 Romatizma Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Bu hastalığın teşhisi konulduktan sonra kişiye özel tedavi uygulaması başlanır. İlaçlar ve bir takım testlere tabi tutulur. İltihap önleyici ilaçlar, hastalığı modifiye edici ilaçlar, kortizon gibi bu yöntemler kullanılarak olumlu sonuçların meydana gelmesi için bazı ilaçlar kullanması gerekmektedir Hatta bunlara ek olarak eklemlere lokal tedavi uygulaması yapılmaktadır. Burada önemli olan doktorun kontrolü sırasında tedavi yöntemini, düzenli ve devamlı şekilde sık uygularsanız iyileşme durumu söz konusudur.

 

 Romatizma Testleri Nelerdir?

Öncelikle hasta kendi şikayetini anlatıp dikkatlice dinlenip, genetik geçmişine dikkatlice göz atılmalıdır. Muayene yapıldığı zaman belirtiler incelendikten sonra uzman doktorun ihtiyaç duyduğu durumlara bakılarak birtakım laboratuvar testleri istenmektedir. Bu testlere bakılarak hastalık tespit edilmektedir.

Bu tip testler yapılarak hastalığın ne durumda olduğuna karar verilip ona göre tedavi süreci uygulanmaktadır.

  •  Anemi varlığının tespiti
  •  Eklem aralığından alınan sıvının incelenmesi
  •  İltihap varlığını ve şiddetini anlayabilmek için kan testleri
  •  İmmünolojik testleri
  •  Biyopsi ile doku incelemesi

Hemen hemen tüm hastalıklarda olduğu gibi romatizma hastalıkları için erken tanı son derece önemli olmakla beraber tedavi süreci başlatılması önemlidir. Erken tanı ile sakatlıklar gibi oluşabilecek durumlar önlenebilir.

 

Bu yazımızda size romatizma hamileliği nasıl etkiler? sorusunun cevabını verdik. Daha fazla Nedir? yazısının cevabı için buraya tıklayabilirsiniz. Onapio’yu takipte kalmayı unutmayın!

 

Önceki İçerikB Tipi Otizmi – B Tipi Otizm Nedir? 2021
Sonraki İçerikEhliyet Nasıl Alınır? Ehliyet Alma Süreci 2021

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz