KPSS nedir? Günümüz öğrencilerin en çok duyduğu terimlerden birisi de budur. İşte KPSS Nedir ve KPSS’ye nasıl hazırlanılır? sorularının cevabı…
KPSS Nedir?
KPSS (tam adıyla Kamu Personeli Seçme Sınavı); ÖSYM tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına personel ataması yapmak için her yıl uygulanan bir sınavdır. Öğrenciler KPSS A grubu, KPSS B grubu, Eğitim Bilimleri Sınavı ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı olmak üzere 4 farklı alanda birbirleriyle yarışıyorlar.
Öğrenciler KPSS Hakkında Ne Düşünüyor?
Birinci sınıftan itibaren KPSS’nin öneminin farkında olan öğrenciler, fakültede alınan eğitimin sınav başarısı için yeterli olmadığını düşünüp dershaneye gitme ihtiyacı duymaktadır. Öğrenciler atamaların sadece bilişsel becerileri ölçen bir sınavla değil, başka ölçütlerin de dikkate alınarak yapılması gerektiğinden yanadır. Öğrencilerin genel görüşü, sınavın genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri alanlarında bilgi düzeyini yeterince ölçemediği yönündedir. Sınavın objektifliği ile ilgili öğrencilerin tereddütleri de söz konusudur.
KPSS’ye Nasıl Hazırlanılır?
İlk olarak yapacağımız fedakarlığın farkına varmalı ve psikolojik olarak kendinizi bu sürece hazırlamalısınız. Unutmamalısınız ki özverili, düzenli, disiplinli ve programlı bir çalışma programı uygulamadan başarıya ulaşamazsınız. Her şeyden önce kendinizi tanımalı ve çalışma metodunuzu keşfetmelisiniz. Bu sürecin vaktinizi çok harcamamasına dikkat edin. Kendinize günlük, haftalık ya da aylık olarak program oluşturmalısınız. Motivasyon kaybı yaşamamak için yaptığınız programlarda esneklik payı bırakmanızda fayda var. Her gün bir öncekinden daha fazla çalışmaya gayret göstermeli ve bol konu tekrarlı soru çözümleri yapmalısınız. Belirli aralıklarla deneme çözümü yaparak zaman yönetimi konusunda kendinizi test etmelisiniz. Son olarak kendinize hep güvenin, üşenmeyin, ertelemeyin ve asla vazgeçmeyin!
Bu yazımızda size KPSS nedir? ve KPSS’ye nasıl hazırlanılır? sorularının cevabını verdik. Bu tarz içeriklerin devamı için Onapio‘yu takipte kalın!